FODBEHANDLING

En fodbehandling er mange ting

Vi bruger sjældent at give fodbad inden behandling, da der er større risiko for at lave småskader i huden, når den er opløst. Desuden tørrer et fodbad huden ud. Men vi er ikke fanatiske, vil du gerne have fodbad inden – kan du få det.

Vi laver en undersøgelse af foden og tilrettelægger vores behandling i samråd med dig ud fra de fund, vi gør. Neglene klippes og files tynde, hvis de er fortykkede eller har neglesvamp. De rettes til i hjørner, så de ikke gror ind i huden og de renses i false og under den frie kant. Hård hud og ligtorne fjernes. Hælrevner beskæres. Behandlingen sluttes af med let fodmassage og creme. Der laves småaflastninger i det omfang, der er behov for det.

Undervejs i behandlingen snakker vi om hvordan du selv bedst passer på din fødder med daglig pleje. Du kan også få vejledning om dine skos fordele og ulemper.

Har du vorter, fod- eller neglesvamp får du vejledning om hvilke muligheder, der er for behandling. Har du, det vi kalder fejlstillinger, får du vejledning i, hvilken betydning, det kan have for dig. Vi giver dig information om øvelser og muligheder for aflastning og indlæg.